Of je nu thuis een zelfbruiner aanbrengt of naar een salon gaat voor een professionele MineTan spray tan, het geheim van perfecte bruiningsresultaten die gelijkmatig en langdurig zijn, ligt in wat je doet voor & na het bruinen. Hier zijn enkele belangrijke tips om je huid voor te bereiden op een bruine teint, deze te verzorgen terwijl de kleur zich ontwikkelt & wat je moet doen om je resultaten de dagen erna te behouden.

tanning prep photos

Checklist vòòr het bruinen

 • Scrub en gebruik een moisturizer 24 uur voordat je je zelfbruiner aanbrengt, met speciale aandacht voor ellebogen, knieën, enkels en droge plekken.

 • Scheer of wax ten minste 48 uur voor de behandeling. Dit geeft de poriën de tijd om te sluiten. Dit helpt donkere puntjes in je poriën te voorkomen!

 • Vermijd de volle 24 uur voordat je je zelfbruiner aanbrengt het gebruik van zeep, doucheproducten met een hoge pH-waarde, producten op oliebasis of vochtinbrengende producten voor onder de douche. Deze producten kunnen fungeren als een barrière op je huid en kunnen voorkomen dat de snelwerkende bruiningsmiddelen zich ontwikkelen.

 • Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is voordat je je zelfbruiner aanbrengt. Houd er rekening mee dat te veel vocht ervoor zorgt dat bruiningsproducten van de huid glijden. Breng geen vochtinbrengende lotion aan, behalve in kleine hoeveelheden op je knieën en ellebogen - de gebieden waar de bruiner over het algemeen te veel wordt geabsorbeerd. Dit helpt voorkomen dat deze gebieden te donker worden.

 • Gebruik op de dag van het aanbrengen geen vochtinbrengende crème, parfum, deodorant of make-up. Dit kan verkleuring of een vlekkerig bruin resultaat geven en zorgen dat de zelfbruiner niet zo lang blijft zitten.

 • Als je naar een salon gaat, zorg er dan voor dat je bovenstaande tips volgt en neem losse kleding mee om na je afspraak aan te trekken

how to use the Bronze Babe

Checklist tijdens het bruinen

 • Je moet een zelfbruinend schuim of lotion altijd met een handschoen aanbrengen om een gelijkmatige dekking te garanderen en om je handen te beschermen tegen het absorberen van te veel product. Je kunt ook een handschoen gebruiken om een tanning spray of mist te egaliseren en te blenden.

 • Als je een schuim of lotion gebruikt, breng je deze met ronddraaiende bewegingen aan op je huid, beginnend bij de benen en werk zo naar boven toe.

 • Als je een Bronze Babe Spray Tan Kit gebruikt, houd het apparaat dan rechtop en 10-15 cm van de huid af. Spuit met neerwaartse bewegingen op elk deel van je lichaam, beginnend bij de benen en zo naar boven toe.

 • Gebruik een minimum aan product op drogere of probleemgebieden en gevoelige plaatsen zoals je gezicht, ellebogen, handen, knieën en voeten. Je kunt ook vochtinbrengende crème op deze gebieden aanbrengen voordat je gaat bruinen om een lichte barrière te creëren zodat ze minder product absorberen op de droge plekken om te voorkomen dat de bruining zich ophoopt.

Checklist na het bruinen

 • Nadat je de bruine kleur 1-3+ uur hebt laten ontwikkelen, douche je snel 45 sec. met lauw water. De bruinmakers zullen wegspoelen, terwijl de snelbruinende werkstoffen de komende 24 uur hun werk zullen doen en zich verder zullen verdiepen. Gebruik geen heet water - dit stopt de ontwikkeling van de bruiningsactiva tijdens de ontwikkelingstijd. Dit is een veel voorkomende fout die mensen maken, vooral in de koudere maanden. Zodra je gedoucht hebt, kun je je favoriete kleren dragen, het huis uitgaan en je maakt ook zeker het beddengoed niet vies.

 • Gebruik gewoon water, gebruik geen douchegels, scrubs, shampoos of loofah tijdens de eerste 24 uur na je behandeling.

 • Dep je huid droog. Wrijf of scrub je huid niet.

 • Hydrateer elke dag nadat je je zelfbruiner hebt aangebracht. Het gebruik van een product voor geleidelijke bruining houdt je huid gehydrateerd terwijl het ook de kleur van je bruine kleur aanvult voor een langduriger resultaat.

 • Scrub na dag 5 dagelijks met een zachte body polish om je huid te helpen nog meer vocht op te nemen en ervoor te zorgen dat ze er prachtig blijft uitzien en aanvoelen. Dit helpt ook om de bruine kleur op een natuurlijke manier te laten vervagen, in plaats van in vlekken.

collage of photos showcasing tanning steps

De perfecte finish kiezen voor je huid

Bruinen begint bij jezelf. Wij geloven dat jouw tan net zo uniek moet zijn als jij bent. Eén tint past niet bij iedereen. Bruin worden is zoveel meer dan licht, medium en donker. Met MineTan kan je je bronzen gloed aanpassen op basis van je huidtype, teint en gewenste huidafwerking.

Group shot of Bronze Collection Self Tan Mousses

Bronze Collectie: ECHTE BRUINTINTEN

De perfecte plek om te beginnen op je MineTan reis. Kies je kleurdiepte uit traditionele bruintinten in 3 opties - Medium Dark, Double Dark en Ultra Dark. Het is bruinen gemakkelijk gemaakt. Elk bevat onze geavanceerde Triple Action formule met een unieke mix van bruiningsactiva voor langdurige resultaten in slechts één uur.

Group shot of Color Correcting Self Tan Foams

Kleurcorrigerende Bruining: JOUW PERFECTE MATCH

Net als haarkleur en cosmetica bevatten gekleurde basiskleuren een unieke set bronzers om verschillende bruintinten en huidtinten te genereren. Zo kan je je bruine gloed aanpassen op basis van je huidtype, teint en gewenste huidafwerking. Al onze gekleurde basisbruiners zijn geschikt voor alle huidtypes en zullen er altijd natuurlijk uitzien bij jouw huidskleur.

MineTan Tanning Treatments Collection

Bruiningsbehandelingen: VERRIJKT MET DE BESTE HUIDVERZORGENDE INGREDIËNTEN

Uitbreidend van kleur naar meer specifieke huidbehoeften, is ons assortiment van bruiningsbehandelingen ontworpen met elk een andere functie in het achterhoofd. Van verschillende niveaus van hydratatie tot zweetbestendig tot de donkerste van alle ultra donkere bruinen, wij zijn hier om jouw bruiningservaring naar het volgende niveau te tillen.

Gebruik & Nazorg

MineTan Bronze On Applicator Mitt
Bronze On Zelfbruiner Handschoen
voor een perfecte, gelijkmatige dekking
Mine Tan Eraser
Tan Eraser
Bereid je huid voor op het bruinen
MineTan Rose Facial Tan Mist and Cucumber Tan Mist
Zelfbruiners voor het Gezicht
Werk het kleurtje op je gezicht elke dag bij
MineTan Invisible Color Gradual Tan Lotion
Tan Boosters
Hou je resultaten bij en houd je huid gehydrateerd

SELECT YOUR REGION

qty.

or more info